2020: het jaar om zakelijk een EBKE te leasen

Vanaf 1 januari 2020 treedt een nieuwe leaseregeling voor elektrische fietsen in werking. Werknemers kunnen dan voor een paar euro in de maand een dure elektrische fiets leasen. Dat is een groot voordeel maar het fietsplan 2020 kent voor- en nadelen.

De hoge aanschafprijs van een e-bike is voor veel mensen een drempel. De leasefiets neemt deze drempel weg. Een elektrische fiets kun je privé leasen of zakelijk, als fiets van de zaak mits je werkgever een leaseregeling aanbiedt. Ben je in de gelegenheid om te kiezen voor een zakelijke leasefiets, dan ga je net als voor een leaseauto een vaste bijtelling betalen over de waarde van de leasefiets van jouw keuze. Deze bijtelling bedraagt 7 procent, zo heeft de Belastingdienst voor 2020 vastgesteld. Een e-bike van 1.000 euro kost je dan, afhankelijk van je inkomen, tussen de 2,50 en 5,75 euro per maand. Behalve dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft op te hoesten zijn andere voordelen van de zakelijke leasefiets dat je reparaties en onderhoud niet hoeft te betalen. Tevens is de fiets verzekerd.

Heeft u interesse in de leaseregeling voor de EBKE e-bikes ? Neem dan contact met ons op.